درباره ی تفسیر انوار القرآن

تفسير انوار القرآن

گزیده ای از سه تفسیر:
فتح القدیر شوکانی، تفسیر ابن کثیر و تفسیر المنیر وهبة الزحیلی

ترتيب و ترجمه:
عبد الرؤوف مخلص


از آنجایی که امروزه گوشی های موبایل و تبلت ها در دسترس همگان قرار دارد و این دستگاه ها به یکی از وسایل روزمره ی ارتباط جمعی و مخصوصاً استفاده از اینترنت تبدیل شده اند، لازم است تا کتاب های مورد نیاز دینی و مذهبی مخصوصاً تفسیر قرآن کریم نیز برای فارسی زبانان به صورت آنلاین در دسترس قرار گیرد.
نسخه های الکترونیک تفسیر انوار القرآن موجود نیاز به نصب بیش از 600 فونت در سیستم عامل ویندوز دارند که حدود 50 مگابایت حجم دارند و باید از اینترنت دانلود و بر روی سیستم عامل نصب شود. نسخه های پی دی اف این تفسیر نیز حجم زیادی دارند و استفاده و جستجو در آنان در گوشی های موبایل و تبلت ها دشوار است و امکان جستجوی آیات وجود ندارد. در نسخه ی آنلاین تفسیر انوارالقرآن  به دانلود و نصب هیچ نوع فونتی نیازی نیست و آیات قرآنی و عباراتی که فونت مخصوص نیاز دارند با  فونت های موجود بر روی سیستم عامل جایگزین شده اند و بر روی تمام دستگاههای موجود به صورت صحیح قابل خواندن می باشد.
اگر فونت های مخصوص قرآنی را بر روی سیستم عامل ویندوز خود نصب کرده اید و مایل هستید آیات قرآنی را شبیه نسخه ی اصلی تفسیر انوار القرآن ببینید و بخوانید، به لیست سوره ها با فونت قرآنی مراجعه کنید.

یک درخواست:
از آنجایی که انسان جایز الخطا می باشد اگر ایراد و یا اشکالی در این نسخه ی ساده شده  از تفسیر انوار القرآن  مشاهده کردید آن را در بخش نظرات وب سایت اعلام دارید تا رفع مشکل شود. جزاکم الله خیر
در صورت تمایل به دریافت و مطالعه ی تفسیر کامل انوار القرآن، می توانید نسخه ی مورد نظر را از بخش دانلود  به صورت سند مایکروسافت ورد، نسخه مخصوص موبایل (زبان جاوا)، کتاب الکترونیک یا پی دی اف دریافت نمایید.


مقدمه ی تفسیر

 عقیده‌ی اهل سنت وجماعت دربارة اسماء وصفات خداوند

    یکی از لازمه های ایمان به خداوند، ایمان به اسماء وصفات باری تعالی می باشد، ایمان به اینکه خداوند رحمان، رحیم، قوی، عزیز است. وباید متذکر شد که اسماء وصفات خداوند توقیفی هستند، یعنی هر اسم و وصفی که برای ذات باری تعالی در قرآن وسنت صحیح آمده است قابل استدلال است.

   وباید دانست خداوند سبحان شبیه ومانند هیچ یک از مخلوقاتش نیست، می فرماید: لیس کمثله شیء وهو السمیع البصیر. در اینجا با وجود اثبات صفت شنیدن ودیدن برای خود، هرگونه تشبیه و همانندی را از خود نفی می کند.

   وهمچنین در سایر اسماء وصفات وارده باید به آنها ایمان داشت و از هر گونه تأویل و تحریف و تشبیه خودداری نمود.

   خداوند در قرآن کریم می فرماید: وَلِلّهِ الأَسْمَاء الْحُسْنَى فَادْعُوهُ بِهَا وَذَرُواْ الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَآئِهِ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ  الأعراف: ١٨٠. (یعنی خداوند اسمهای زیبایی دارد، شما با ذکر آن اسمها خداوند را در دعاهایتان فرا خوانید، و کسانی را که در اسمهای خداوند دچار الحاد شدند رها کنید، به زودی خداوند آنها را به سزای اعمالشان می رساند).

   از جمله صفاتی که زیاد در قرآن وسنت آمده صفت دست می باشد، مانند: يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ  الفتح: ١٠، وَقَالَتِ الْيَهُودُ يَدُ اللّهِ مَغْلُولَةٌ المائدة: ٦٤، قَالَ يَا إِبْلِيسُ مَا مَنَعَكَ أَن تَسْجُدَ لِمَا خَلَقْتُ بِيَدَيَّ ص:٧٥، که در این صفات باید باور داشت که خداوند دارای دست است ولی به هیچ وجه این دست مانند دست مخلوقان نیست، و حتی نباید در ذهن تصور چنین دستی را برای خداوند سبحان کرد. و همچنین نباید آن را به قدرت یا چیزهای دیگری تأویل کرد، زیرا اگر خداوند می خواست چنین کلمه ای را به کار ببرد هیچ مانعی وجود نداشت و می فرمودند: قدرت خداوند بالای همه قدرتهاست.

   و همچنین دیگر صفات خداوند، که تمامی این صفات را به گونه ای برای خداوند ثابت می کنیم که از هر گونه همانندی با مخلوقانش به دور است.


مختصرى درباره ی عبدالرؤوف مخلص هروی

استاد عبدالرؤوف مخلص هروي استاد دانشکدهء شرعيات دانشگاه هرات و مشاور علمي دانشگاه هرات در افغانستان می باشد. ایشان در سال 1384هـ ق در افغانستان به دنیا آمده است و بعد از طی مراحل تعلیمی وارد دانشکده شرعیات دانشگاه کابل می گردد سپس در دانشگاه الأزهر مصر در دانشکده شرعیات وقانون به ادامه تحصیل می پردازد و بعد از فراغت از دانشگاه الأزهر وارد دانشگاه پیشاور گردیده و در رشته معارف اسلامی موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس می شود.

استاد عبدالرؤوف مخلص هروي مدتی به عنوان رییس دانشگاه اسلامی علوم و تکنالوژی در هرات ایفای وظیفه نمود واکنون استاد دانشکدهء شرعيات دانشگاه هرات و مشاور علمي دانشگاه هرات می باشد که تا کنون ده ها کتاب ترجمه و تألیف نموده است كه از مهمترین آنها تفسیر انوارالقرآن و تفسیر طبری و تفسیر میسر و تجلی قرآن در عصر علم می باشد

گزارش تخلف
بعدی